top of page

De Touzani School

Wij zijn actief in de wijk Feijenoord. Touzani School is voor zowel meisjes als jongens tussen de 7 en 18 jaar.

Wat doen we?

We maken de kinderen fitter, leren ze om hun talenten te ontwikkelen, doelen na te streven en kansen te grijpen, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en laten zich onderdeel voelen van een groter geheel. Soufiane Touzani, zijn netwerk en de inzet van media vormen de basiselementen van onze aanpak.

Kinderen hebben plezier in het oefenen en spelen van wedstrijdjes en werken gaandeweg aan conditie, discipline en sociale omgang.

Media: kinderen leren zich te presenteren voor de camera. Zo verbeteren we hun zelfvertrouwen en inlevingsvermogen. Ook leren zij beter samen te werken.

Community/netwerk: deelname aan de Touzani School zorgt ervoor dat kinderen en jongeren onderdeel zijn van iets stoers en groots. Ze komen in aanraking met lokale en landelijke rolmodellen, bedrijven, maatschappelijke organisaties waar zij van huis uit geen toegang toe hebben. Dit geeft een goed gevoel en biedt bovendien mogelijkheden voor stages, (bij)banen, aansluiting bij sportverenigingen e.d.

Activiteiten

In 2018 hebben we met een team (boys 7-10) van Touzani School meegedaan aan de Rotterdam Football Cup en onder andere gespeeld tegen Manchester City & PSV.

We organiseren ieder jaar 3 toernooien (Fatih Cup, Doozetters Bokaal & het toernooi om de Eeuwige Roem). In 2018 heeft de Fatih Cup voor de vijfde keer plaatsgevonden met als SPECIAL GUEST rapper BOEF.

In 2018 bezoeken de kids van de Touzani School iedere thuiswedstrijd van Feyenoord.

Seizoen 2018/2019 we're coming!

In 2018 zijn we een samenwerking gestart met het Ministerie van Onderwijs

(De Gelijke Kansen Alliantie).

De doelen die wij nastreven zijn:

Jongeren kansrijker maken door ze een groter netwerk aan te bieden. Jongeren een plek geven waar zij “erkenning” krijgen voor datgene wat zij doen. Lokale rolmodellen intern opleiden om uitbreiding en continuïteit van de Touzani Foundation te waarborgen.

 

Verder bieden we hulp aan bij de zoektocht naar de juiste opleidingen in het voortgezet onderwijs.

Jongeren vanaf 14 jaar worden ook gevraagd om mee te werken aan commerciële projecten (van TouzaniFC) om hun CV op te bouwen. Denk aan opdrachten voor ING Only Football, KNVB Het Tofste Pleintje en promotiefilms voor het Havenbedrijf Rotterdam.

bottom of page